logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

09.03. – У Херцег-Новом четири нове теретане на отвореном

NasTerOtv09032017Херцег-Нови је богатији за четири нове активне зоне за тренинг на отвореном – на Топлој, у Зеленици, Ђеновићима и Бијелој.

Према ријечима директора Агенције за изградњу и развој Херцег Новог Никше Гргуревића, након позитивне реакције грађана Игала на постављање теретане на отвореном, жеља је била да се та прича настави уз помоћ донатора и дуж цијеле ривијере.

-       На овај начин стимулишемо људе на вјежбање у природи и форсирамо активне и здраве стилове живота, поручио је Гргуревић.

Теретана на Топлој постављена је на земљи коју је за ту намјену уступила ОШ ”Дашо Павичић”.

TerOtv09032017У Зеленици је теретана постављена покрај новог игралишта, које је изграђено у сарадњи са Мјесном заједницом, Општином и бројним донаторима. То је реализовано уз сагласност предузећа ”Мјешовито”, које је уступило земљу.

У Ђеновићима и Бијелој теретане су постављене испред домова културе, у договору са мјесним заједницама.

-       У будућности ћемо покушати да пронађемо донације за још оваквих пројеката, и циљ је да на исти или сличан начин ”покријемо” залеђе,Луштицу, као и Мјесну заједницу Каменари, рекао је Гргуревић.

Пројекат је иницирала Агенција за изградњу и развој, а донацијом подржала Туристичка организација Херцег Нови. Како је казала в.д. директорица Туристичке Ана Станишић, овакви пројекти оплемењују живот суграђана, изглед и имиџ града.