logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

20.03. - Херцегновско залеђе – путеви погодни за „mountainbiking“

mountbicKamenoИзражени контраст медитеранског приобаља и планинског залеђа (планина Орјен), омогућава извођење разноликих и веома атрактивних „mountainbiking“ тура, од мора па све до 1600 метара висине.

Из Агенције за развој и заштиту Орјена Општине Херцег Нови предлажу осам траса за бициклизам у херцегновском залеђу, које су приказане и на инфо-мапама.

Предложене трасе, са једним изузетком, уједно су путеви на којима се одвија и (рјеђи) саобраћај  моторних возила. Релативно су кратке, прилагођене првенствено просјечним рекреативцима, док пасионираним, искуснијим бициклистима препоручују спајање више траса.

Трасе укључују и савладавање значајне висинске разлике. Добар дио подразумијева и вожњу по неравној подлози, чак и ако је у питању асфалт, а нарочито бетон.

mountbicOrjenС тим у вези, из Агенције упозоравају да није препоручљив бициклизам по стрмијим дијеловима при влажном времену, а поготово снијегу и леду, те напомињу да је на Орјену снијег редовна појава и у вишим зонама се може задржати све до краја маја

Предложене трасе су: Херцег Нови- Котобиљ - Камено, Камено – Жлијеби, Камено – Каменска раван, Камено – Убли, Мокрине – Ситница, Петијевићи – Вучји До, Врбањ – Орјенско седло и Игало – Св. Илија.

Више о трасама, њиховој дужини и захтјевности погледајте на http://orjen.me/putevi-pogodni-za-mountainbiking-u-hercegnovskom-zaledju/, гдје можете и преузети мапу.