logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

13.11. - Одржано прво коло “Lazure novske sky mini trail lige”

  • понедјељак, 13 новембар 2017 09:10

LaSkMintrail1У организацији „NVO Orjen Outdoor“ и АК Нискогорци, а уз подршку компаније Лазуре Марина & Хотел, Агенције за заштиту и развој Орјена, као и пријатеља трке „Suplement store Montenegro“, у суботу 11. новембра одржано је прво коло “LAZURE novske sky MINI trail lige” трка Борићи - Вратло - Борићи „trail“.

Иако је временска прогноза била неизвјесна трка је прошла без падавина, а на изненађење свих учешће је узело 39 такмичара из Требиња, Никшића, Пљеваља, Котора, Тивта, Подгорице, Москве и чак 11 из Бара.

Сви тркачи безбједно прешли стазу дугачку 7,4 км, са 450 метара укупног успона, за коју је оцијењено да је била беспрекорно означена.

Прво мјесто у мушкој конкуренцији заузео је Церовић Горан из Пљеваља са невјероватним временом 39:37. Други је био Милош Микић Миксер из Никшића са временом 40:57, а трећи Которанин Милош Комненић са временом 41:06.

У женској конкуренцији прво мјесто узела је наша најбоља „trail“ тркачица Милуша Бошковић са временом 54:29, док су друга и трећа биле Рускиње Оyа Гритскова са временом 1:03:57 и Александра Захарова 1:04:29.

Из НВО „Orjen outdoor“ напомињу сталне учеснике лиге Ђорђа и Андрију Васиљевић од 9 и 8 година, који су велике наде нашег „trail“ трчања, а стазу су прешли за 1:03:50 односно 1:05:27.

”Прије неколико дана на порталима је почео да кружи чланак о дјевојчици из Никшића, талентованој спортискињи Марији Симић и одлучили смо на нивоу клуба да приход од стартнина који се скупи тога дана опредјелимо за потребе те дјевојчице, али да акцију нећемо јавно објављивати тако да смо на првој трци скупили 160 еура које ћемо у договору са породицом мале Марије потрошити у складу са потребама”, саопштили су организатори из НВО „Orjen outdoor“ и АК Нискогорци.

Такође, додају да ће ове године ћемо свако коло бити додјељиване симболичне награде најбољима испред „Suplement store Montenegro“ - шејкери, пешкири, гелови. Посебно се захваљују Исидору Станкову на фотографијама, као и Жељку и Дарки који су уредили окрепу на половини стазе.

Следеће, друго коло “LAZURE novske sky MINI trail lige” заказано је за 25. новембар, када је на програму нова трка „Topla Sky Mini Race“, на дионици Топла - Св. Илија (Мокрине).

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови