logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Отпочели припремни радови на санацији тротоара у Игалу

  • понедјељак, 12 фебруар 2018 17:04

NAsAkpradovi1102218Секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Општине Херцег Нови Александар Ковачевић и сарадници обишли су данас дионицу пута од хотела Palmon Bay до Омладинског парка у Игалу, на којој ће радници предузећа „Темко“ наредних 75 дана радити санацију тротоара.

Припремни радови обухватају радове на уклањању, односно измјештању контејнера и аутобуског стајалишта, као и радове на оспособљавању те дионице за извођење радова према пројекту организације грађења. Радови на санацији троатоара вриједни су око 90 хиљада еура, а обухватају ново бетонирање, односно подну расвјету, као и стубиће којим би се спрјечавало паркирање возила.

Пројекат санације тротоара завршен је у августу прошле године, Агенција за изградњу и развој Херцег Новог израдила је пројектну документацију, док је Туристичка организација финансирала пројекат, из дијела прихода који се према закону одваја за побољшање туристичке инфрастрактуре.

Тротоар се налази уз саму саобраћајницу која представља везу између двије фазе Института „Др Симо Милошевић“ и повезује велике смјештајне капацитете, Института, хотела Palmon Bay и Lighthouse и са остатком насеља.