logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Одржана презентација ИНТЕРРЕГ-ИПА програма 2014-2020 у Херцег Новом

Intereg IPA 050318У Великој сали Скупштине општине Херцег Нови данас је одржана презентација ИНТЕРРЕГ-ИПА програма прекограничне сарадње за Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору 2014-2020, као и резултата Првог позива и уговорених пројеката.

Презентацију је организовало Министарство европских интеграција, заједно са Филијалом Заједничког секретаријата у Подгорици за ИНТЕРРЕГ-ИПА програм. Представницима предузећа и установа чији је оснивач Општина Херцег Нови, те представницима секретаријата обратио се испред Министарства европских интеграција пројектни менаџер Драган Ђуришић, који је говорио и о уговореним пројектима - примјерима добре праксе, финансијским управљањем пројектом, захтјевима везаним за пројектна партнерства и сарадњу у прекограничним програмима и ажурираном плану имплементације Програма у 2018. години.

Ријеч је о новом трилатералном програму који је предвиђен за имплементацију током финансијског периода 2014-2020. Општи циљ ИНТЕРРЕГ-ИПА програма је јачање социјалног, економског и територијалног развоја прекограничног подручја кроз имплементацију заједничких пројеката и активности које треба подржати у оквиру унапријеђења квалитета услуга у сектору здравства и социјалне заштите, заштите животне средине и биодиверзитета, побољшања спријечавања ризика и промовисања одрживе енергије и енергетске ефикасности, доприноса развоју туризма и очувања културног и природног налсијеђа, као и унапрјеђења конкурентности и развоја пословног окружења у програмској области.

Након Херцег Новог, програм ће бити представљен и у осталим приморским општинама, као и у Подгорици, Даниловраду, Никшићу и Цетињу.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови