logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

07.06. - Фото прича: За љепши Херцег Нови акција садње сезонског цвијећа

NasAKT07062018Калиопе, бегоније, лаванда, винке, газаније зашарениле су скверове на више локација у центру града, Игалу, Мељинама, на Савини, Топлој, у Баошићима, а садња сезонског цвијећа се наставља и на другим локацијама у Херцег Новом.

Ове активности дио су акције садње сезонског цвијећа, коју реализује предузеће „Комунално стамбено“ у сарадњи са Туристичком организацијом Херцег Нови која је донирала саднице. Резултати акције су шареније улице, љепша слика града и уређеније јавне површине.

Данас су радници Сектора за одржавање зеленила ангажовани у парку Боке, гдје озелењавају површине и уређују постојеће растиње. Овај посао такође реализују захваљујући сарадњи са Туристичком организацијом.

Нове саднице ће од данас красе и улаз у пјешачку зону у центру града, гдје су постављене додатне арле. Недавно су на овом потезу Његошеве улице у висећим жардињерама засађене калиопе које свакодневно маме погледе пролазника.

Током протекле двије недеље су у сарадњи са Секретаријатом за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност засађене и магнолије и мимозе на проширеном дијелу Шеталишта Пет Даница у Игалу, од „Галеба“ до „Мимозе“. Такође, засађене су нове саднице у Омладинском парку које је донирала наставница Сандра Матијашевић.

„Комунално стамбено“ у оквиру својих свакодневних активности интензивно ради и на кошењу зелених површина, стамбених и приградских насеља. Сходно договору са рукодством општине ово предузеће редовно коси и дио магистралног појаса од Мељина до граничног прелаза Дебели бријег, а преостали дио коси „Чистоћа“.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови