logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

У цркви Лазарица обиљежен Видовдан

Nas28062018У присуству око стотину вјерника из Боке и Херцеговине, у цркви Лазарица на Видовом врху данас је прослављен Видовдан. Свету архијерејску литургију служио је парох игаљско-суторински отац Благота Васиљевић, а испред Општине Херцег Нови присуствовао је потпредсједник Милош Коњевић.

Црква Лазарица посвећена је Светом цару Лазару, подсјетио је Васиљевић, али и свима који су дали своје животе за вјеру и отеченство од Косова до данашњих дана. Како Свето писмо каже, “нема више љубави него ко да живот свој за пријатеље своје”, а они су побиједили страх и самоћу, своје животе жртвовали за спас свога рода. Слобода је нешто драгоцјено, и човјек који није слободан, он је у ропству и мученик, поручио је Васиљевић.

-Наш народ је увијек имао велике људе који су били спремни да се жртвују за свој народ. Како јунаке, тако и научнике, и по свим наукама и професијама, било је великих људи. Хвала Богу, има их и данас, али те људе не можемо одмах да видимо. Некада морамо гледати издалека. Они су се жртвовали, не тражећи ништа за себе, већ само за добро свога рода, казао је Васиљевић.

Црква Лазарица, посвећена Св. Кнезу Лазару, обновљена је и освештана 2013. године и од тада се у њој служи литургија, а до тада је служена вечерња служба.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови