logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

17.09. - Туристичке организације Санкт Петерсбурга и Херцег Новог потписале Споразум о сарадњи

  • понедјељак, 17 септембар 2018 15:51

Директор Туристичке организације Херцег Нови, Павле Обрадовић, и директорица Туристичке организације Ст.Петерсбурга  Надежда Петрова, потписали су данас Споразум о пословној сарадњи.

Циљ потписивања овог споразума је успостављање сарадње у области  туризма,  културе и угоститељства, као и размјена искустава у функционисању туристичких организација.
Пословна сарадња, према Споразуму,  обухвата кооперацију у разним областима као што су туристички промет, утврђивање и спровођење политике развоја туризма и његове промоције, координација и организација културних, умјетничких, спортских и других манифестација, а све у циљу обостраног унапређења и промоције  изворних вриједности (традиције, обичаја, етнолошког блага) туристичких подручја два града.
Обје стране признају значај туризма и одрживог развоја као главног поља социо економског и културног живота, друштва и градова, као и значај продубљивања економских, културних и хуманитарних односа између Санкт Петерсбурга и Херцег Новог. Показан је обострани интерес за развијање веза на стабилним И дугорочним основама и изражена жеља за јачањем пријатељских односа грађана Санкт Петерсбурга и Херцег  Новог.
Размјеном  искустава, информација и знања у пољу маркетинга и туризма обје стране ће базирати своју сарадњу на принципима једнакости и добровољног партнерства, повјерења и обостране користи.  Дијељење искустава, информација, ресурса и материјала у пољу повећања квалитета свих туристичких услуга, њене диверзификације и доступности свим гранама друштва, према Споразуму  не подразумијева и финансијске облигације.
Конференција за новинаре на којој ће бити уприличено и званично потписивање Споразума о сарадњи двије Туристичке организације,  биће организована у Ст. Петерсбургу.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси