logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

21.09. - У Херцег-Новом одржан трећи састанак тимова на пројекту BEGIN

BegPSas21092018Трећи састанак пројектних тимова пројекта BEGIN одржан је током протекле недеље, а домаћин је била Општина Херцег-Нови.

Партнери из Словеније, Италије, Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине, Грчке и Албаније, као и представници херцегновске локалне управе договорили су динамику активности на овом пројекту и разговарали о обавезама које он подразумијева.

Пројекат BEGIN, на којем је партнер Општина Херцег Нови, финансиран се из средстава Јадранско-јонског програма. На пројекат је аплицирала Канцеларија за међународну сарадњу Општине Херцег Нови, у сарадњи са партнерима из Словеније, Италије, Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине и Албаније.

Иновативна функција и главни циљ пројеката је дефинисање алата и пословних модела за креирање и управљање друштвеним стартаповима у чијем фокусу су јачање очувања животне средине, укључивање и запошљавање друштвених група у угроженом положају. BEGIN ће на партнере пренијети знање из региона који имају више искуства у иновацијама, али и шире.

BEGIN21092018Пројект-лидер је Регијска развојна агенција Северне Приморске д.о.о. Нова Горица, а остали партнери су: Конзорцијум Emmanel Societa Ltd. Нова Горица, Конзорцијум мрежа сицилијанских социјалних задруга, Јавно предузеће за пружање социјалних услога Уније Romagna Faentina, Град Лабин, Град Чачак, Општина Градишка, Општина Скадар и Европски институт за локални развој.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси