logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Херцег-Нови у Ноћи књиге 23. априла

NocKnjige20042018Манифестација „Ноћ књиге 2018“ биће ове године  одржана и у Херцег-Новом, 23. априла. Покровитељ је Општина Херцег Нови, уз сарадњу Секретаријата за културу и образовање.

Ово је пети пут да се „Ноћ књиге“ организује на националном нивоу, у организацији НВО „Култура плус“, а уз учешће више црногорских градова, бројних установа и удружења. Подршку у организацији овогодишње манифестације пружило је преко 100 учесника из Црне Горе, међу којима 14 из Херцег Новог.

Учесници из Херцег-Новог су: основне школе „Милан Вуковић“, „Дашо Павичић“, „Илија Кишић“ и „Орјенски батаљон“, Средња мјешовита школа „Иван Горан Ковачић“, вртић „Наша радост“, Јавна установа културе „Градска библиотека и читаоница“, Јавна установа „Градски музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић“, Дјечији дом „Младост“, невладине организације „Урбан Нова“ и „Зрак Сунца“, књижара „Со“. Медијски покровитељи су Радио Херцег-Нови и Радио Јадран.

„Драго ми је да се одазвао оволики број учесника из нашег града, што гарантује да ће у „Ноћ књиге“ бити укључен велики број прије свега дјеце и младих“, казала је секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.

Како истиче, „Ноћ књиге“ је манифестација која промовише књигу и читање, усмјерава младе и окупља оне који цијене и воле књижевност, а све то је било препорука за подршку овом догађају.

„Херцег-Нови је препознат као град који његује културу. Жеља локалне управе је да се што више младих људи укључи у културни живот града, а ово је један од пројеката који томе доприносе“, рекла је Замбелић Пиштало.

Сваки од учесника осмислио је занимљиве програме, све у част књиге. Више од програмима можете наћи на www.ноцкњиге.ме и на фејсбук страници Ноћ књиге-Црна Гора.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови