logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

У Бијелој одржан “Сајам здраве хране и домаћих производа”

BijSajam03“Сајам здраве хране и домаћих производа” у Бијелој отворен је јутрос у парку испред Дома културе. Поред широког избора здравих намирница и домаћих производа, програм су употпунили предшколци и основци пригодним рецитацијама, пјесмом и игром, а манифестацију је званично отворила секретарка за туризам, економски развој и предузетништво Општине Херцег Нови Сузана Мемаровић.

Она је, истичући пуно име секретаријата на чијем је челу, указала на потенцијале новске привреде.

-Сајмови попут овог јесу важни за све секторе које сам поменула. За туризам – јер промовише производе који су аутентични, омиљени међу гостима и незаобилазан дио нашег туристичког производа. За економски развој и предузетништво – јер су производња у сеоским домаћинствима, органски узгој и домаћа радиност важан потенцијал за развој нашег града, прије свега залеђа. Није случајно да сам данас са вама и да локална управа подржава једну овакву манифестацију. Драго ми је да смо у Бијелој и желим да похвалим организаторе што су након Сајма у парку Боке, овај Сајам организовали и на херцегновској ривијери, поручила је Мемаровић.
Општина Херцег Нови ће у наредном периоду наставити да подржава пољопривредне произвођаче, али и настојати да кроз различите механизме стимулише развој ове привредне гране. У свему томе ће бити важни подршка, савјети и примјери добре праксе.
-На данашњем сајму спојио нас је укус традиције, а надам се да ће нас у наредном периоду спајати све више конкретних пројеката и иницијатива, кроз које ћемо заједничким снагама допринијети локалном развоју и промоцији аутохтоних производа, поручила је Мемаровић, а затим и званично отворила манифестацију.
Организатори “Сајма здраве хране и домаћих производа” су домаћинство Радман, Јулка Кривокапић и Жељко Радман, а покровитељ Општина Херцег Нови.

   BijSajam01BijSajam02BijSajam00

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови