logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

07.-10.06. - Међународни дјечији карневал са преко 1.000 учесника

DesetiKarnevalplakati2018-1 copyМеђународни дјечији карневал, у организацији НВО Омладински центар Херцег Нови, који ће бити одржан од 7. до 10. јуна окупиће између 35 и 40-ак група са преко 1.000 учесника из Словеније, Босне и Херцеговине, Србије, Македоније и Црне Горе. Капо карневала је шестогодишњи Павле Радуновић.

Програм почиње 07. јуна у 19 часова, када ће мали Капо карневала подићи карневалску заставу на Сат кулу уз пратњу Бокељских тамбурина.

Наредног дана на базену Јадрана на Шкверу у 20 сати,  биће свечано отварање  и представник Општине ће Капу предати кључеве града. Биће изабрана и принцеза која ће са Капом у суботу 9.јуна у 18 сати од Белависте до општине предводити карневалску поворку. У суботу од 20 сати планирана је велика журка на Тргу Маршала Тита испред зграде општине. У недељу ће бити организован излет Бококоторским заливом трајектом Поморског саобраћаја.

Према ријечима предсједника Омладинског центра Милијана Мијовића новина на карневалу је што ће ове године и капо и принцеза бити из вртића. Карневал ће коштати 30.000 еура, а подршку су након двије године паузе добили и од Туристичке организације:

DesetiKarnevalplakati2018-2 copy-Карневалске групе долазе нам из Новог Места , Добоја, Београда  и Велеса. Стићи ће групе из Тивта, Котора, Подгорице,Никшића и осталих градова  Црне Горе. Највише група је из Херцег Новог из дјечијег вртића и све четири основне школе. Од Туристичке организације добили смо 10.000 еура, док је у току општински конкурс за невладине организације, али имамо обећање да ће они опредјелити средства за остале трошкове.. Манифестацију су подржали и бројни спонзори, казао је Мијовић.

Мали капо од карневала Павле Радуновић у чијим рукама ће до недеље бити кључеви града,  објаснио је његову улогу и позвао све да дођу на карневал.

-Показаћемо одраслима да ће наш карневал бити много веселији и узбудљивији од њиховог.  Позивамо све грађане Црне Горе и региона да дођу у Херцег Нови и заједно са нама уживају у карневалским свечаностима, казао је Радуновић.

Главни покровитељ манифестације је Општина Херцег Нови, суорганизатор ЈУК Херцег ферст , а златни спонзор Sferaart.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови