logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

13.07. - Израда Стратегија за младе: Акција “Као млада особа, у Херцег Новом желим да…” на Шкверу

HNovi12072018Улична акција под називом “Као млада особа, у Херцег Новом желим да…” биће организована у петак, 13. јула 2018. године од 20 до 22 сата на Шкверу, као дио активности на изради Стратегије за младе Општине Херцег Нови. Млади из Новог ће учешћем у акцији имати прилику да дају примједбе на ситуације из локалне заједнице, али и препоруке за које мисле да се тичу њиховог напретка и бољих услова живота у Херцег Новом.

Ово ће бити и одлична прилика да се боље информишу о процесу израде локалне Стратегије за младе, као и о могућностима које ће имати по усвајању документа. Све заинтересоване позивамо да се придруже акцији и тако дају свој допринос у развоју политике за младе у Херцег Новом, наводе из Секретаријата за културу и образовање и невладине организације Урбан Нова, који реализују ову активност.

Акција “Као млада особа, у Херцег Новом желим да…” је наставак активности на изради Стратегије за младе и Локалног плана акције за младе 2019 - 2022 у општини Херцег Нови, које реализује Општина Херцег Нови, тачније Секретаријат за културу и образовање кроз Комисију за израду Стратегије за младе.

Циљ локалне управе је да млади Новљани и њихова гледишта буду што више укључени у израду првог документа локалне стратегије за младе у Херцег Новом. С тим у вези, сарадник током овог процеса је херцегновска невладина организација „Урбан Нова“ чији је задатак да спроведе истраживање које укључује ситуациону анализу и директне консултације са младима.

SKVER2018Током јуна одржани су састанци радне групе и пласиран је упитник кроз који су млади могли да искажу своје потребе и интересовања везано за развој омладинске политике и сервисе за младе у нашој Општини.

Протекле седмице одржане су четири фокус групе гдје су млади имали шансу да уз помоћ сарадница из НВО Урбан Нова прођу кроз кључне термине документа, те укажу на проблеме са којима се срећу у свом одрастању, али и предложе многа конструктивна рјешења.

Подсјећамо, млади од 15 до 30 година до краја ове седмице своје мишљење могу исказати и попуњавањем упитника на линку:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesVLMqEe2IQAHKnbPhWB6XOa8FWCG1wuy1vfx8ta7MCYnzhw/viewform  

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови