logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

31.07. - ИНФО дан о женском предузетништву

Секретаријат за туризам, економски развој и предузетништво ће следећег уторка, 31. јула, у сарадњи са Канцеларијом Уједињених нација за развој, организовати инфо дан поводом усвајања Одлуке о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава за подршку женском предузетништву, а која је усвојена на посљедњој сједници Скупштине Општине 24.јула ове године.

У септембру је планирано расписивање Јавног позива свим заинтересованим предузетницама са територије Општине Херцег-Нови које желе да покрену сопствени бизнис и добију неповратну финансијску подршку Општине. На инфо дану ће бити представљена Одлука, као и принципи сарадње са Општином и Канцеларијом Уједињених нација за одрживи развој – која је обезбиједила консултантску подршку за све заинтересоване подносиоце бизнис идеја.

Увођење посебне буџетске линије за подршку женском предузетништву на локалном нивоу резултат је за политичког дјеловања Женске политичке мреже која окупља представнице 16 позиционих и опозиционих партија у Црној Гори и има за циљ утицај на креирање политика које ће допринијети стварању повољнијег друштвеног амбијента и адекватних политика и мјера за постизање равноправности жена и мушкараца.

Женска политичка мрежа и подршка женском предузетништву дио је Програма "Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности”, који реализује Канцеларија УНДП-а у Црној Гори, у партнерству са Министарством за људска и мањинска права, а уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Црној Гори. 

Инфо дан ће се одржати у Великој сали Скупштине Општине Херцег-Нови са почетком у 11h, а овим путем се позивају сви заинтересовани да узму учешће у што већем броју.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови