logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

12.08. - Активности поводом међународног Дана младих: Округли сто на тему могућности и изазова израде Стратегије за младе Општине Херцег-Нови

International Youth DayПоводом Међународног дана младих, 12. августа Секретаријат за културу и образовање и локалне партнерске невладине организације Омладински културни центар и Урбан Нова, организују низ активности у дворишту Дома омладине у Старом граду: округли сто на тему „(Прва)Стратегија за младе и Локални план акције за младе 2019 – 2022. у Општини Херцег-Нови, могућности и изазови“, истраживање „Као млада особа у Херцег Новом желим да...“ и пројекција серијала „Перспектива“.

Организатори позивају све заинтересоване да учествују у програмима, те истовремено дају свој допринос прве Стратегије за младе у општини Херцег Нови.

Међународни дан младих је годишњи међународни догађај који је први пут обиљежен 12. августа 2000. године. Циљ обиљежавања овог датума је да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената.

ПРОГРАМ:

18:30-20:00 сати

Округли сто на тему „(Прва)Стратегија за младе и Локални план акције за младе 2019 – 2022. у Општини Херцег Нови, могућности и изазови“

Округли сто ће бити одржан уз присуство особа и организација које су учествовале у процесима израде Стратегије за младе у Херцег Новом, али и особа које учествују у изради и имплементацији Стратегија за младе у општинама Котор, Будва и Тиват.

Циљ организовања округлог стола је промовисање могућности које млади у локалној заједници имају и могу имати усвајањем Стратегије (оснивање Канцеларије за младе као референтног тијела за питања младих, обезбеђивање простора за младе кроз Омладински клуб или Омладински центар, финансирање програма за младе у локалним заједницама). Такође, ово ће бити прилика да се заинтересована јавност информише о реализованим и планираним активностима које се тичу креирања Стратегије и Локалног плана акције за младе у општини Херцег Нови, али и изазовима са којима су се суочавали сви укључени актери (представници омладинских клубова, омладинске организације и организације које спроводе програме за младе) у реализацијама стратегија за младе у сусједним општинама.

20:00- 21:00

Истраживање „Као млада особа у Херцег Новом желим да...“

Истраживање представља наставак активности прикупљања повратних информација од младих које се тичу њихових потреба и изазова током одрастања у Херцег Новом, али и очекивања која имају од доношења прве Стратегије за младе у општини Херцег Нови.

21:00-22:00

Пројекција серијала „Перспектива“

У Дому омладине ће бити приказане епизоде серијала „Перспектива“ Радија Слободна Европа које су рађене са младима из Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“ у Херцег Новом. „Перспектива“ је емисија која је снимана са младима у регону и бави се темама као што су насиље, толеранција, људска права, личне и друштвене вриједности које су важне за одрастање и будућност младих. Циљ снимања и емитовања серијала је срушити зид који су створили ратна прошлост, образовни системи, медији… Продукција у којој су учествовали млади из Херцег Новог настала је почетком 2018. Године.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови