logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

16.11. - Дјеца из вртића “Наша радост” у посјети Ватрогасном дому

VrtVatr16112018Малишани из Подручне јединице вртића “Наша радост” са Топле, њих 30-ак, обишли су данас Ватрогасну јединицу и Подручно одјељење Директората за ванредне ситуације у Мељинама.

Дјеца су се упознала са активностима и опремом коју користе ватрогасци, док су им из  Директората објашњавали  појам ванредних ситуација.

Тако су дјеца имала прилику да виде противпожарну опремом и развалне уређаје који се користе приликом спасавања људи из аутомобила. Демонстрирана је употреба великог ваздушног јастука, а двојица припадника Службе заштите и спасавања скакала су, демоснтрирајући акцију,  са спрата ватрогаснице на „јастук“.

Посебан доживљај за малишане била је вожња великим ватрогасним џипом око кружног тока.

У склопу посјете дому, дјеца су обишла и Подручну јединицу Директората за ванредне ситуације. Начелница, Лидија Колар Петроне упознала их је са појмом ванредне ситуације и врстама, објашњавајући и како би требало да се понашају у случају неке од њих. Подијељени су им и флајери ради едукације и понашања у случају пожара, као и флајери за прије, током и након поплава. Ријеч је о флајерима које је Директорат израдио у склопу кампање „Буди спреман, смањи ризик“.

Извор: Радио Јадран