logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Отворен ОМОФ: Опера “Be My Superstar” изнађење за публику

ZVE 4955Премијером опере “Be My Superstar” отворен је Опероса Монтенегро Опера Фестивал у Херцег Новом. Опера урађена у копродукцији са ЛОД музичким театром из Белгије играна је двије вечери у Дворани Парк и у потпуности је одушевила и изненадила присутну публику, што је највише показао вишеминутни аплауз.

Перформанс је имао неочекиван почетак јер је сала изгледала као ноћни клуб у коме су млади плесали, али и зато што је публика умјесто у гледалиште преусмјерена на сцену, да учествује у овој интерактивној опери креираној од стране редитељке Александре Лакроа и композитора Шимона Восечека.  Редитељка је жељела на суров и провокативан начин да искаже колико тога што изговарамо може да повриједи друге. Зато је њена идеја била да публику постави на сцену, тако да у потпуности доживе тему опере.

Присутне у холу Дворане Парк на отварању су поздравиле оснивач Опероса фестивала Кетрин Хатаја и Кристина Милатовић у име Туристичке организације Херцег Нови.

Главне улоге били су сопран Астрид Стоцкман и контратенор Логан Лопез Гонзалез, док су сви други учесници, 17 дјеце, били Новљани. Музика Шимона Восечека била је свирана уживо од стране Спектра квартета из Белгије.
Дјеца из Херцег Новог су се за оперу “Бе Мy Суперстар” спремала под вођством редитељке на пробама и на радионици коју је организовала како би се посветила подучавању. Млади су били изузетно професионални и своје улоге одиграли у пуном сјају.

На Опероса Монтенегро Опера Фестивалу у петак 23.08. слиједи Вече камерне музике на Форте Маре и ”Сан љетње ноћи” на Канли Кули 24. августа.