grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

19.05. – Ларвицидни третман комараца и дератизација јавних површина

Из Секретаријата за комуналне дјелатности и екологију обавјештавају грађане да ће се на територији Општине Херцег Нови, у уторак  19.05.2020.год.  извршити други ларвицидни третман комараца, као и први (мајски) третман дератизације јавних површина.

sneakers

Из Секретаријата апелују на грађане, власнике кућних љубимаца, да у овом периоду, сходно Одлуци о условима и начину држања кућних љубимаца и начину поступања са напуштеним и изгубљеним кућним љубимцима, поведу рачуна о безбиједности својих љубимаца.

Ларвицидно третирање комараца се спроводи на подручјима као што су баре, канали, отворени водотоци, градска гробља и септичке јаме. Као ларвицидно средство користи се биолошки ларвицид тј. препарат димилин на бази дифлубензурона, који није опасан по људе и сисаре у цијелини, и није токсичан за птице и пчеле већ само за циљане штеточине. Раде се три третмана у току године, и то, у марту, априлу и мају.
Дератизација се спроводи два пута годишње (мај и октобар) на територији Општине Херцег Нови од граничног прелаза Дебели бријег до Каменара, дуж магистрале, као и ул.Сава Илића, Његошева, Саве Ковачевића, појас уз обалу Шеталишта Пет Даница и приобални пут дуж ривијере. Дератизација обухвата канализационе шахтове и сва контејнерска мјеста на подручју Општине, као и јавне зелене површине око стамбених објеката.