grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

12.09. - Обиљежен Jazz Bay Херцег Нови Монтенегро фестивал: Вече црногорског џеза

  • понедјељак, 14 септембар 2020 11:20

jazz bay 2020 1Публика је синоћ у амфитеатру Дворане Парк уживала и аплаузом поздравила јазз и блуес класике којима су се представили домаћи јазз музичари: Милорад Шуле Јововић (гитара), Милован Јововић (бас гитара), Мартин Ђорђевић (перкусије), специјална гошћа Сара Јововић (пијанисткиња) и Сања Раичковић (вокал).

Мање окупљања, више физичке дистанце и маска на лицу представљају дио наше нове нормалности, али и поред тога морамо мислити на његовање душе, смањивање социјалне дистанце и оно што нас повезује на неком другом плану, казала је савјетница предсједника Општине, Тамара Вујовић обраћајући се публици на почетку програма. Из тог разлога Општина Херцег Нови подржава догађаје и људе који су имали довољно ентузијазма, смјелости и наде да се одрже и у оваквим временима његују културне вриједности.

"Као што су захваљујући корони житељи Црне Горе имали прилике да уоче колико је лијепа наша држава, тако ћемо и ми вечерас да видимо колико талентованих музичара живи и ствара овдје поред нас. Подржавамо напоре НВО Jazz Bay да обиљежи јазз музиком овај дан касног љета и одржи континуитет, са надом да ћемо се наредних година вратити звјезданом и богатом небу херцегновских фестивала“, казала је Вујовић у име Општине као покровитеља концерта.

jazz bay 2020 2Како је у име организатора, НВО Jazz Bay Херцег Нови Монтенегро истакла директорица фестивала Нада Караџић, наметнута ситуација и околности нијесу спријечиле да се настави ова манифестација, већ су ове године у Херцег Нови довели најбоље што има црногорска јазз сцена, домаће музичаре који су окосница фестивала од његовог оснивања.

Ноћ је завршена јам сессион-ом у caffe бару Бока, гдје је наступила Новљанка Ива Костић, уз инструменталну подршку Милорада и Милована Јововића и Мартина Ђорђевића.