grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Пројекат „Fortitude“: Специјализовани курс из области фортификационог наслијеђа за запослене у туризму

  • сриједа, 01 децембар 2021 15:41

У оквиру прекограничног пројекта „Fortitude“, на којем је партнер Општина Херцег-Нови, у наредна два мјесеца биће организован интензивни курс пословног енглеског језика за запослене у туризму, са посебним акцентом на послове туристичких водича и пратилаца у области фортификационог наслијеђа.

Курс ће бити одржан на Факултету за менаџмент Херцег-Нови, што је резултат сарадње ове високообразовне установе и Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу.

Сарадња је озваничена уговором који су данас потписали деканица Факултета за менаџмент Херцег Нови, доц. др Ирена Петрушић и Секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић, који су истакли задовољство наставком још раније успостављеног партнерства у другим областима, попут стипендирања младих спортиста из Херцег Новог.

Професионални курс, за који је учеснике делегирала Туристичка организација Херцег-Нови, обухватиће преко 50 часова. Фокус је развијање вјештина комуникације потребних за рад у туризму, а са посебним освртом на потребе туристичких водича у области фортификацијске заоставштине Херцег-Новог. Такође, кроз овај курс полазници ће бити упознати са актуелним трендовима у туристичкој индустрији.