grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Секретар за просторно планирање Младен Кадић – без планских докумената нема ни стратегије развоја туризма

Kadic10062015Састанак са представницима туристичких организација и привреде, који је одржан синоћ на иницијативу секретара за просторно планирање, изградњу, комуналне дјелатности и заштиту животне средине Херцег-Нови, Младена Кадића, протекао је у знаку слабог одзива и опширних дискусија.

Намјера секретара је била, као и прије седам дана на састанку са херцегновским архитектама и инжењерима који је био одлично посјећен, да успостави дијалог са људима који се баве туризмом и живе од њега, да чује њихове предлоге и размишљања и да им саопшти планове локалне самоуправе за ову област . То је и учињено, нажалост, за мали број учесника.

-Жеља ми је да анимирам све у Херцег-Новом да учествују у нашим активностима. Разлог томе је што нам слиједи израда просторних планова, Општине и обалног подручја. Планови су основ развоја неког подручја, тако да сви који имају неке жеље, хтјења, идеје, нарочито ви који се бавите кључном дјелатношћу за овај град желим да будете упознати са тим и дате свој активан допринос што бољем креирању тих докумената, рекао је секретар Кадић. Он је истакао да свако дјело заслужује коментар. И негативни коментари су значајни за онога ко зна да их слуша, јер онда неће више понављати грешке и гледаће ствари на другачији начин.

10062015Уз оцјену да му се све што се дешавало у минулом периоду са градом није допало, истакао је, да је једна од његових првих импресија и идеја била да град треба да има јасну визију за Шквер јер је Херцег-Нови једини град на Медитерану који ни једну пару не убира од наутичког туризма, што је фрапантно. -У наредних 3 до 7 година, ако ми нешто не предузмемо ЕУ ће сигурно забранити уласке крузера у залив. То се већ дешава у Норвешкој, а десиће се и овдје. Ако је то већ тако, што се Нови не би спремио за то. Имам јасну визију да идемо на израду Идејног урбанистичког пројектантског рјешења за Шквер и цијели дио испод центра града. Када бисмо све то успјели да увежемо овај град би могао врло брзо да крене у правом смјеру у смислу укупне активације свих туристичких потенцијала, а мислим да је то срце од кога треба кренути.

Приоритет је сматра Кадић рјешавање питања саобраћаја и паркирања кроз град. Он се залаже за идеју, не паркирања, већ задржавања туристичких аутобуса на паркингу испод бившег хотела Рудник, онолико колико је потребно туристима да изађу напоље и да први пут након 40 година из аутобуса уђу у центар града.У току је израда и других рјешења за регулацију саобраћаја у сезони.

Кадић је подсјетио да је на једном од претходних засиједања СО, ТО града у свом програму  преузела обавезу израде Студије развоја туризма до 2030.године.

-То је врло интересантан документ, веома битан за град, али и тај документ не може бити реализован ако га не препозна плански документ. Плански документ је  кључан јер он сублимира зонирања и укупну идеју развоја општине у свим сегментима. Не можемо изоловано да посматрамо само један дио, а други да занемаримо.

- Кроз ПУП планирамо да Херцег-Нови уведемо у енергетски сектор, јер по плану развоја енергетике до 2025.године у Црној Гори, Херцег-Нови није препознат, а ја мислим да има изванредне ресурсе за постављање вјетро-електрана и соларних панела, јер има преко 270 сунчаних дана. Кадић је позвао и представнике туристичке привреде да се укључе у јавну расправу о Нацрту Просторног плана посебне намјене обалног подручја који обухвата границе територија свих приморских општина у Црној Гори. Он би требало да се нађе на јавној расправи током јуна. Расправа ће трајати 30 дана . Информисао је да су завршене припреме и да ће ових дана бити објављен тендер за избор обрађивача ПУП-а Херцег-Новог. То је документ за који је бивши предјседник општине 2009.године донио одлуку и програмски задатак, а који је по Закону требало да буде завршен до 2012.године.

-Ми смо допунили програмски задатак и направили тендерску документацију за избор обрађивача. Тендер ће бити објављен овог мјесеца. Мој став је да треба да будемо врло ригорозни у избору обрађивача, јер је ријеч о изузетно компликованом документу и стручно и технолошки. Његова израда ће бити „закуцана“ на годину дана. Ова два плана треба да се „сретну“ и то је оно што ће представљати основ развоја града до 2030.године. У плану је такође да до краја године кренемо у израду неколико ДУП-ова, јер је стање планске документације такво да не можемо да чекамо још годину дана да ПУП буде готов. Планске документације нема, спорадична је и скоро цијели град је покривен старим документима којима је истекла важност. Стање инфраструктуре је драматично, а посебно су велики проблеми са канализационом мрежом. Толико је проблема да их само заједно можемо превазићи.Овај град је био некад са Опатијом и Дубровником трећи град на Јадрану по туризму, а петнаести по богатству. Сматрам да треба да га вратим међу прве градове макар у црногорским оквирима.

Предлози за бољу сезону

У име друштва пријатеља Херцег-Новог и Удружења грађана за заштиту Херцег- Новог, Илија Будеч је коментарисао изјаве секретара Кадића са претходног састанка и при том се супротставио предлогу за измјештање зелене пјаце из центра града, јер је то по њему један од симбола града. Сматра да ни идеја да се формира паркинг за туристичке аутобусе испод бившег Хотела „Рудник“ није добра, јер би се створила велика гужва на малом простору. Предлаже да се за ту сврху користи паркинг Мотела „Дубрава“. Заложио се за бољу регулацију саобраћаја на магистрали како би се избјегле велике гужве од кружног тока у Мељинама до Аутобуске станице. Слаже се да не треба допустити „будванизацију“ Херцег-Новог и подржава Жељка Старчевића који се заложио за очување градитељског наслеђа у подорјенским селима.

На састанку се чуло да у циљу припреме туристичке сезоне треба запослити још 20 радника за одржавање зеленила и 15 за одржавање чистоће, уклонити ружне табле којима је ограђен простор на коме је некада био Хотел Тамарис, да треба поставити надзорника Шеталишта, осмислити програм анимације центра града, у парку „Бока“ запослити баштована, ноћног стражара и чистача. Чуо се и предлог да се откупи простор на коме је некада био Хотел Рудник и забрани градња изнад нивоа пута, да се среди простор Клуба књижевника БиХ, плато код споменика Твртку и постави табла са натписом. Као примјери уредности истакнуте су плаже „Рафаело“ и плажа Хотела Топла, а примјери неуредности дијелови Шеталишта од Јахтинг клуба до уласка у тунел и испод тениских терена.

Такође је предложено да цијене ноћења у приватном смјештају, хотелима, угоститељским објектима и плажни мобилијар буду на прошлогодишњем нивоу и да се оне одмах објаве. Цијена кревета кретала би се од 6 до 14 еура у зависности од зоне, а цијена апартмана од 40 еура за двокреветни  до 70 еура за петокреветни.

Припреме за сезону увелико у току

Секретар Младен Кадић информисао је присутне да су припреме за сезону увелико у току и да ће бити урађено све што је могуће до почетка љета. На претходној сједници СО донешене су и допуњене одлуке о привременим објектима и комуналном реду. Четири редара на бициклама ће константно обилазити Шеталиште током љета. Кадић је информисао да ће Парк испод Титове виле бити уређен и да тамо неће више бити луна парк. Тренутно је на јавној расправи и Одлука о јавном зеленилу које је веома битно за наш град. Саобраћајне гужве и застоје на магистрали од кружног тока до Аутобуске станице, намјеравају да рјеше тако што ће уклонити јавну гаражу преко пута станице и на том простору ће поставити долазни аутобуски перон. Биће уклоњен и пјешачки прелаз код Аутобуске станице, а улица поред Канли куле биће једносмјерна ( саобраћај ће се одвијати само у правцу града). Преиспитују се и зоне буке како би се Одлука о буци измјенила и неке њене одредбе појачале. До сезоне ће бити постављени и нови путокази и ознака за улазак у центар града код семафора. – Много тога је у плану и за период након сезоне, јер није могуће да се 15 година нерада превазиђе за два мјесеца, казао је Кадић.