grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Прва група комуналних полицајаца завршила обуку у Даниловграду

obuka kom policijeНачелник Комуналне полиције Зоран Бијелић и тројица комуналних полицајца: Срђан Микулић, Милорад Дабовић и Алекса Ђекић, први су службеници херцегновске Комуналне полиције који су завршили обуку на Полицијској академији у Даниловграду, по про­гра­му обра­зо­ва­ња за за­ни­ма­ње ко­му­нал­ни по­ли­ца­јац. Данас су им уручене потврде о завршеној обуци.

Њих четворица су са колегама из других црногорских општина прошли теоријску и практичну обуку која је трајала пет седмица. Теоријски дио подразумијевао је детаљно упознавање са важећим законима и прописима који се односе на рад комуналне полиције. Практични дио обуке односио се на савладавање лица које пружа отпор. Остало је још само полагање завршног испита, који организује Управа за кадрове пред Комисијом Министарства унутрашњих послова, казао нам је начелник Бијелић.

Према новом Закону о комуналној полицији, сви комунални полицајци мораће да прођу обуку и положе испит пред Комисијом да би добили сертификате. На Полицијској академији у Даниловграду сада су на обуци још четворица службеника Комуналне полиције из Херцег-Новог . Двојица су обуку започела 12. октобра – Слободан Вукашиновић и Душан Миљановић, а друга двојица 26. октобра – Василије Сеферовић и Жељко Бајчета.

Обуку за групе од по 25 службеника организује Министарство унутрашњих послова. Спроводи је Полицијска академија у Даниловграду ко­ја обез­бје­ђу­је смје­штај, ис­хра­ну и при­руч­ни­ке, а финасирају је општине из којих службеници долазе.