00sahovskispektaklohnУ организацији Шаховског савеза Црне Горе и Шаховског клуба “Херцег Нови 1949”, а уз подршку Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу и Секретаријата за туризам, економски развој и инвестиције, у нашем граду се одржавају државна такмичења - Премијер, Прва и Женска лига, у оквиру којих ће снаге одмјерити више од 260 такмичара из Црне Горе и региона.

На самом почетку присутнима се обратио ПР Савеза, Митар Ђукановић који је дао уводну ријеч, а након њега ријеч је преузео предсједник ШСЦГ, Јован Миловић који је такмичарима пожелио срдачну добродошлицу и успјешне резултате. Миловић је у име ШСЦГ уручио пригодне захвалнице ШК “Херцег Нови 1949” и Општини Херцег Нови за сарадњу у организацији лигашких такмичења.
Шаховску манифестацију званично је отворио предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић који је подсјетио присутне да је ово изузетно значајна манифестација, како за град тако и за спортски туризам. Он је исказао своје задовољство одржавањем три лигашка такмичења у Херцег Новом и пожелио учесницима угодан боравак у граду, који први пут након петнаестак година организује шаховска такмичења.
Отварању су присуствовали и Секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Митар Кисјелица, Видо Спаић испред Секретаријата за туризам, економски развој и инвестиције, те предсједник Шаховског клуба "Херцег Новог 1949", Стеван Лепетић.
Извор: Шаховски савез Црне Горе и Шаховски клуб “Херцег Нови 1949“ .