grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

01.12 - У току акција уклањања олупина и нерегистрованих возила са јавних површина

kom policijaКомунална полиција Општине Херцег-Нови, током прве двије седмице акције уклањања олупина и нерегистрованих возила са јавних површина, процесуирала је уклањање 17 возила.

Како је објаснио начелник Комуналне полиције Зоран Бијелић, уколико се зна власник возила, а не поступи по издатом рјешењу, издаје се прекршајни налог за физичка лица до 100 еура, за предузетнике од 50 до 3000 еура, а за правна лица од 150 до 1.500 еура. Након тога се приступа уклањању напуштеног или нерегистрованог возила и депоновању на паркинг Комунално-стамбеног предузећа.

Уколико се власник не одазове и не преузме возило, уз доказ да је претходно измирио трошкове премјештања и чувања возила, оно се предаје Управи за имовину.

Према Одлуци о регулисању друмског саобраћаја, забрањено је паркирање возила у супротности са Законом о безбједности саобраћаја на путевима, а посебно ако се возило налази на заштићеним или јавним површинама, ако је нерегистровано, ако је неисправно или хаварисано, ако се ради о прикључном возилу без сопственог погона и ако се ради о приколици за транспорт барки-чамаца.

Возач не смије паркирати возило испред улаза у зграду, двориште или гаражу, испред контејнера за смеће, као и изнад прикључака на водоводну мрежу и улаза у канализацију или другу мрежу комуналних служби. Није дозвољено ни паркирање на тротоару, односно пјешачкој стази, на зеленој површини и на другим јавним површинама које нијесу предвиђене за паркирање.