grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

03.06. - Обилазак Луштице у оквиру спровођења мјера превенције пожара

lusticaУ оквиру спровођења превентивних мјера заштите од пожара на територији општине Херцег Нови, полуострво Луштица су обишли начелник Службе комуналне полиције Зоран Бијелић,  руководилац Службе заштите и спасавања Александар Шкобаљ, предсједник Добровољног ватрогасног друштва „Кртоли“ Стефан Костић и командири одјељења тог друштва Јован Кикановић и Зоран Богетић.

Они су обишли критичне тачке које је протеклих година захватала ватерена стихија и  на којима постоји повећан ризик од пожара и током овог љета.
На територији цијелог полуострва постављена су обавјештења о забрани ложења и употребе ватре на отвореном, која је на снази током јуна, јула, августа и септембра.
 lustica11Радници предузећа Комунално-стамбено извршиће кошење и чишћење суве траве у путном појасу и све саобраћајнице довести у стање за несметано коришћење и пролаз ватрогасних возила.
Савјесно понашање грађана од велике је важности јер је полуострво Луштица препознато је као локалитет на којем постоји висок ризик од избијања пожара, наглашено је у разговору са мјештанима Жањица и Роса. Такође, битно је да о томе буду информисани и бројни туристи који посјете Луштицу, нарочито излетници.
На територији општине Херцег-Нови од 1. јуна је забрањено ложење и употреба ватре на отвореном.  Током наредна четири мјесеца на пољопривредним земљиштима, камповима и другим     отвореним просторима забрањено је ложити ватру, осим ако се прибави одобрење општинске ватрогасне јединице.