grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Служба комуналне полиције у новим просторијама

  • понедјељак, 08 август 2016 13:54

NasKPol882016Херцегновска Служба комуналне полиције почела је са радом у новим просторијама у згради Поште на Тргу Маршала Тита.

На једном мјесту сада ради цалл центар у оквиру “Система 48”, омогућен је пријем грађана, одређене просторије за инспекторе и полицајце које садрже потребну опрему и обезбијеђена просторија за задржавање, у складу са новим законским овлашћењима.

Просторије су опремљене рачунарском опремом, као и видео надзором, за шта је добијена сагласност Агенције за заштиту података.

Како је казао начелник Службе комунална полиције Зоран Бијелић, службеници су у претходном периоду радили у скученом простору у згради Општине Херцег-Нови.

Новим Законом о комуналној полицији из октобра 2015. године предвиђена је подјела на Одјељење за комунални и Одјељење за инспекцијски надзор, због чега се јавила потреба за већим радним простором.

“До тренутка подјеле на два одјељења и када је Комунална полиција имала много ужи круг надлежности, на располагању смо имали три просторије. Како је дошло до реорганизације службе у складу са Законом, указала се потреба за проширењем радног простора. Локална самоуправа је изабрала локацију у згради Поште као најбоље рјешење, јер смо близу зграде Општине, као и Суда за прекршаје, што је практично и ефикасно рјешење”, казао је Бијелић.

Бијелић је напоменуо и да цалл центар ради пуном паром, сваког дана до 00 часова, након чега пријаве преузима неко од четири дежурна комунална полицајца, који су на терену до четири сата ујутро.

Бијелић је напоменуо и да је рад са странкама предвиђен сваког радног дана од 8 до 13 часова.