grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Убудуће ће се више водити рачуна о начину постављања билборда и реклама

  • четвртак, 24 септембар 2015 11:10

IlijaPeulicУ оквиру свеoбухватних активности на сређивању града, јуче су комунални инспектор заједно са представником Секретаријата за просторно планирање, кренули у акцију обиласка и прегледа билборда и реклама постављених дуж саобраћајница.

Како је за наш портал казао координатор Комуналне полиције Илија Пеулић, билборди су постављени уз одобрење, али проблем је у томе што су многи од њих неуредни. – Покушавамо да на основу информација са терена сагледамо укупно стање што ће нам бити од користи за израду нове одлуке о привременим и помоћним објектима на подручју Општине Херцег-Нови . Посебан дио те одлуке односиће се на рекламе и билборде у коме ће бити прецизно регулисано на који ће начин бити постављене рекламе што ће зависити и од тога да ли се налазе уз магистрални или локални пут и сигурности у саобраћају.

На подручју општине је постављено 60-ак билборда. По ријечима Пеулића веома често њихови власници по истеку закупа исцијепају рекламе што оставља врло ружну слику. -Убудуће ћемо тражити од њих да билборд буде уредан и по истеку закупа. Не смије да буде поцијепан или сломљен. Дешава се да и на носачима лијепе рекламе. Након више година биће уређени и општински билборди на улазима у град ( Суторина и Каменари) са поруком добродошлице.

Пеулић је указао да су не ријетко и стубови јавне расвјете излијепљењи, што може да буде посљедица не само несавјесног односа грађана према јавним објектима већ и недостатка огласних табли. Контролишу се и привремени објекти у зони магистрале тако да они власници којима је одобрење истекло добијају рјешење за уклањање. Такође се контролише да ли су привремени објекти постављени у складу са рјешењем. Љепљење плаката на мјестима гдје то није дозвољено, по важећим прописима је кажњиво. Будванска фирма „Топ Хил“ љетос је кажњена са 1000 еура због лијепљења плаката за један музички догађај на аутобуским стајалиштима.

Након обиласка терена и детаљног увида у ситуацију биће сачињен извјештај који ће послужити за сређивање ситуације у овој области.