grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Новски ватрогасци осуђују привођење колега из Будве

rtv budvaСлужба заштите и спашавања Општине Херцег Нови најоштрије осуђује данашње привођење седам колега из Службе заштите и спашавања Општине Будва од стране посебне јединице Управе полиције.

“Ватрогасци који ризикују своје животе за спас других на овај начин су понижени и онемогућени да обављају своју дужност.

Блокирањем будванске Службе заштите и спашавања директно је угрожена безбједност грађана Будве, али и доводен у питање систем реаговања у хитним ситуацијама у цијелој Боки Которској.

Више пута смо имали прилику да се, у ситуацијама када су били угрожени људски животи, увјеримо у храброст, спемност и часност колега из Будве. Зато им данас пружамо пуну подршку и указујемо на неразумност и опасност оваквог поступања од стране државних органа.

У случају да због данашњих скандалозних дешавања буде угрожена безбједност макар и једног јединог грађанина Будве, Служба заштите и спашавања Херцег Нови и добровољна ватрогасна друштва са територије нашег града биће на располагању да интервенишу и помогну колегама из Будве”, стоји у реаговању Службе заштите и спашавања Општине Херцег Нови.