logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Чланови стручног штаба кадетске кошаркашке репрезентације ЦГ на пријему у Општини: Плакете за Новљане, вицешампионе Европе

NasKos01092017Новљанима који су до сребра водили кадетску кошаркашку репрезентацију Црне Горе на недавно завршеном Европском шампионату - селектору Младену Остојићу и тренерима Слободану Савовићу и Кости Паповићу данас су у Општини Херцег Нови уручене плакете и у знак честитке за овај велики успјех.

Остојића, Паповића и Савовића угостили су предсједник Општине Стеван Катић, потпредсједник Милош Коњевић и секретарка за друштвене дјелатности и спорт Весна Самарџић. Поред плакета, уручене су им и захвалнице у име „Спортског центра Игало“.

„Плакете и овај пријем само су мали знак пажње и начин да вам у име локалне управе и грађана Херцег Новог кажемо хвала што на достојанствен начин представљате наш град и државу. Поносни смо што су управо тренери који живе и раде у Херцег Новом дио стручног тима који је Црну Гору довео до наслова вицешампиона Европе, што је један од највећих успјеха црногорске кошарке“, поручио је Предсједник.

kos01092017Руководиоци Општине су члановима стручног штаба разговарали о стању у кошарци у Херцег Новом, потребним побољшањима и великом потенцијалу који у нашем граду постоји. Сагласили су се да је потребан сталан рад и подршка, како на државном тако и на локалном нивоу, ако желимо да задржимо играче који су дио сјајне генерације попут ове, али и подстичемо нове снаге на бављење кошарком.

Следеће године репрезентацији слиједи свјетско првенство у Аргентини, а сви учесници састанка пожели су да се након тог такмичења у Новом прослави освајање још једног одличја.