logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Почела школска година: Првацима подијељене бесплатне књиге и часопис „Цврчак“, Општина обезбиједила и превоз за ђаке из села

  • понедјељак, 04 септембар 2017 11:18

Skola 01Школска звона данас су огласила почетак нове школске године у четири основне и једној средњој школи у Хрецег Новом.

Посебан дан је за оне који су први пут сјели у школске клупе – 346 ђака првака, али и њихове родитеље и учитеље.

Они су данас на посебан начин дочекани у свим основним школама, а у учионицама су им учитељи и учитељице подијелили комплете уџбеника који су поклон Општине Херцег Нови.

Skola 02На овај начин локална управа је ђацима обезбиједила користан поклон на почетку школовања и помогла родитељима да их припреме за школску годину.

Општина је првацима поклонила и дјечији часопис „Цврчак“, који им је подијељен уз књиге.

Такође, Општина Херцег Нови је обезбиједила бесплатан превоз током цијеле школске године свим ђацима из новских села, као и онима чије су породице у тешкој материјалној ситуацији.

Секретарка за друштвене дјелатности и спорт Општине Херцег Нови Весна Самарџић присуствовала је приредби у Основној школи „Дашо Павичић“, у коју је ове године уписан највећи број првачића, чак 170.

Skola 03Она је ђацима, родитељима, учитељицама и управама школа у Херцег Новом, у своје и име локалне управе, пожељела успјешан почетак и цијелу годину стицања знања, вјештина и пријатељстава.

„Желим вам да узмете најбоље од онога што ће пред вама бити – знање, искуство, да откријете неке нове таленте, упознате другаре, заљубите се, али и да не изгубите оно што је данас у вама- усхићење, полет, жељу за учењем и радозналост.

Одаћу вам једну тајну – само питајте! Увијек, све што вас занима, све што не знате..и све оне којима вјерујете – учитеље, родитеље, родбину, другаре, књиге.

Ако на неко од питања не будете добили прави одговор, можда је то само почетак. Можда ћете баш једно од вас тај одговор наћи и саопштити га остатку свијета.

Чувајте осмјехе, стремите успјеху и учините своје родитеље и учитеље поносним“, поручила је Самарџић најмлађим ђацима.