grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Успјешан старт пројекта "Активне мјере за активно учешће Рома и Египћана"

  • сриједа, 05 новембар 2014 12:24

zastavaOpstine Из Секретаријата за локалну самоуправу обавјештавају да је реализација пројекта "Активне мјере за активно учешће Рома и Египћана" успјешно стартовала у нашој општини. Једна од активности Општине Херцег Нови, као сарадника на пројекту "Активне мјере за активно учешће Рома и Египћана" и потписника Меморандума о сарадњи, заједно са НВО Ромски круг и НВО Хуманитарац, је да обезбједи услове за стажирање двоје реактивиста за период од 9 мјесеци.

Приправници који су одређени за стажирање по овом пројекту су Дамир Јаха, који је већ почео са радом у Спортском центару Игало, и Зарија Гаши која ће стажирати у Секретаријату за локалну самоуправу.

Циљ овог Пројекта је успостављање сарадње и повећање учешћа ромских и египћанских организација цивилног друштва у процесу доношења одлука и активнијем учешћу у друштвено-политичком животу. Реализује се уз финансијску подршку Европске уније, посредством  Делегације Европске уније у Црној Гори, од 70.000 еура, док Фондација за отворено друштво учествује са 4.000 еура.