grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Успјешан старт пројекта "Активне мјере за активно учешће Рома и Египћана"

  • сриједа, 05 новембар 2014 12:24

zastavaOpstine Из Секретаријата за локалну самоуправу обавјештавају да је реализација пројекта "Активне мјере за активно учешће Рома и Египћана" успјешно стартовала у нашој општини. Једна од активности Општине Херцег Нови, као сарадника на пројекту "Активне мјере за активно учешће Рома и Египћана" и потписника Меморандума о сарадњи, заједно са НВО Ромски круг и НВО Хуманитарац, је да обезбједи услове за стажирање двоје реактивиста за период од 9 мјесеци.

YEEZY 350 v2 "Zebra" Gets Another Europe Restock in December, Sneaker News, Release Dates and Features

Приправници који су одређени за стажирање по овом пројекту су Дамир Јаха, који је већ почео са радом у Спортском центару Игало, и Зарија Гаши која ће стажирати у Секретаријату за локалну самоуправу.

Циљ овог Пројекта је успостављање сарадње и повећање учешћа ромских и египћанских организација цивилног друштва у процесу доношења одлука и активнијем учешћу у друштвено-политичком животу. Реализује се уз финансијску подршку Европске уније, посредством  Делегације Европске уније у Црној Гори, од 70.000 еура, док Фондација за отворено друштво учествује са 4.000 еура.