grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Општина Херцег-Нови издваја 450.000 еура за 45 спортских организација

ilustracija sportski dan 2020Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт донио је Одлуку о расподијели средстава спортским организацијама за 2020. годину. Овогодишњим буџетом планиран износ од 450.000 еура распоређен је на 45 спортских организација.

adidas superstar damen glitzer silber

На објављени Конкурс се пријавило 45 спортских организација, и сви су поднијели уредну конкурсом прописану документацију. Комисија за вриједновање рада спортских организација је надлежном Секретаријату дала предлог износа за суфинансирање спортских организација, који је усвојен и на основу њега расподијељена буџетом планирана средства.

Правни основ за доношење ове Одлуке садржан је у Закону о спорту, у коме је прописано да се програми спортских клубова и спортско-рекреативних друштава могу суфинансирати из буџета општине на чијој територији се налази сједиште спортског клуба и да о додјели средстава спортским организацијама одлучује надлежни орган општине.

Такође, правни основ садржан је и у Одлуци о условима, начину и критеријумима за суфинансирање активности у спорту, којом је прописано да орган управе надлежан за спорт, на предлог комисије, доноси Одлуку о расподјели средстава спортским организацијама.

Основ за доношење ове Одлуке је и Одлука о Буџету општине Херцег Нови за 2020. годину, којом су предвиђена средства у износу од 450.000,00 еура за спортске организације у Црној Гори са сједиштем у општини Херцег Нови.

Списак клубова чије ће активности бити суфинансиране и начин расподјеле средстава можете погледати овдје.