grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Завршен пројекат наткривања базена на Шкверу

  • сриједа, 29 децембар 2021 12:32

nas29122021

Пројекат наткривања базена на Шкверу завршен је у рекордном року и тај спортски објекат ће дневно користити 250 до 300 најмлађих полазника школе пливања. Базен је оспособљен за тренажни и играчки процес током цијеле године, потврдили су из управе клуба током јучерашње посјете руководства Општине Херцег-Нови адаптираном објекту.

Како је истакао предсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић, подршка локалне самоуправе према ПВК Јадран и сарадња биће настављени и убудуће, а пројекат реконструкције базена Института „Др Симо Милошевић“ предложен је за капитални државни буџет.

-За следећу годину је предвиђено око пола милиона еура и уколико тај предлог буде усвојен, реконструкција базена ће почети наредне године. Вјерујем да Херцег-Нови неће остати само на томе и да ћемо размишљати о градњи новог базена, јер овај град то заслужује, казао је предсједник Катић.

У обилазак адаптираног базена са предсједником су били и предсједник Скупштине општине Херцег-Нови Иван Отовић, потпредсједник Општине Мирко Мустур и Секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић.

Према ријечима предсједника Ватерполо пливачког савеза Црне Горе Ђура Марића, пројекат наткривања базена, у вриједности од 200 хиљада еура, завршен је у рекордном року, за непуних три мјесеца, а урађен је на основу кредита који је подигао ПВК Јадран, уз гаранцију Општине - средства која је Општина усмјеравала на плаћање коришћења базена у Институту у наредне три године биће преусмјерена на враћање кредита.

Током јучерашњег дана одрађени су тестни тренизни, а након новогодишњих празника у овом спортском објекту ће се радити пуном паром, потврдио је директор ПВК Јадран, Милош Мрачевић. Поред дјеце из Јадрана, базен користе и дјеца из ватерполо клубова Младост Бијела и Бокељ Баошићи.