00turnirumalomfudbaluohn„Турнир у малом фудбалу - Трофеј Општине Херцег Нови“, који је окупио 12 екипа, свечано је отворен синоћ на терену Спортског центра Игало. Финале и додјела награда су планирани 8. октобра, а публику сваке вечери очекују утакмице у 18:00, 19:00 и 20:00 h.

Организатори турнира су Општина Херцег Нови и Спортски центар Игало поводом октобарских свечаност у част прославе Дана града, али и кандидатуре Херцег Новог за Европски град спорта 2024, казао је на отварању секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица.
„Кандидатура за титулу Европског града спорта представља нашу жељу да са цијелим континентом подијелимо нашу љубав према спорту и свима представимо богату спортску традицију, деценије успјеха колектива и појединаца који су своја имена и име свога града уписали у спортску вјечност. Ово је прилика да покажемо да смо спремни да будемо центар спортског дешавања, подржимо спортски развој и промовишемо здрав начин живота“, казао је Кисјелица и пожелио успјех екипама на турниру.
Члан екипе „СЦИ“ је и предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић.
„Поред тога што Општина помаже професионалним клубовима, наша обавеза као одговорне локалне самоуправе је да подржавамо и оне који желе на аматерском и рекреативном нивоу да се баве спортом. Учествује 12 екипа и очекује нас јака конкуренција. Вјерујем да ће овај турнир прерасти у традицију и да ћемо наредне године имати још више учесника“, истакао је Отовић.
Током првог дана турнира „Захумље“ је било боље од „Кафе бара Кум“ 5:2, „Декор Ива“ је побиједила „Суторину“ 4:0, а „Поди 1“ екипу „X 1“ 6:3, док су „СЦИ“ и „Саборни храм“ играли нерјешено 2:2.
Данас се од 18:00 сати, на терену Спортског центра Игало састају „Суторина“ и „Вуковић“, од 19:00 сати „Поди 1“ и „СЦИ“, а од 20:00 сати „Кафе бар Кум“ и „Зеленика“.