grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Акција уређења дворишта новских школа и вртића

  • сриједа, 06 септембар 2017 18:36

AkcijaOS IlijaK 1Надлежне општинске службе и предузећа започеле су акцију чишћења и уређења дворишта новских школа и вртића, и то уређењем дворишта Основне школе „Илија Кишић“ у Зеленици. Урађени су послови орезивања стабала, кошења, окопавања и фарбања.

Air Jordan 1 GS

Посао је реализовало предузеће „ Комунално-стамбено“, тачније запослени у сектору одржавања зеленила и локалних путева. Они ће бити укључени и у акције које слиједе, у координацији са „Чистоћом“, Секретаријатом за друштевене дјелатности и спорт, Секретаријатом за комуналне дјелатности и екологију и Агенцијом за изградњу и развој града.

Према плану, слиједи уређење дворишта Основне школе „Дашо Павичић“ на Топлој.

AkcijaOS IlijaK 2Са управом ове школе договор је већ постигнут, обављен је разговор са директором и сарадницима и надлежне службе су забиљежиле шта је потребно урадити, објашњава потпредсједник Општине Милош Коњевић, који је један од иницијатора овакве акције.

Треба да буде покошена околина школе, сређене ограде, орезано зеленило и засађено ново. Поред тога, мора се хитно наћи рјешење проблема са протоком саобраћаја улицом Пут партизанских мајки и паркирања у том дијелу.

Потпредсједник Коњевић истиче да је веома важно да Општина има добру комуникацију и излази у сусрет просвјетним установама, за добробит најмлађих Новљана. Идеја је да акција реализује по принципу један мјесец-једно двориште, а све у договору са управама школа и вртића. Након главних зграда, на ред ће доћи и подручна одјељења.

AkcijaOS IlijaK 3Позива и све заинтересоване градске привреднике, који имају жељу и могућности да на било који начин помогну планиране радове, да се јаве Агенцији за изградњу и развој и евентуално договоре детаље сарадње.

Коњевић додаје и да је у плану изградња игралишта крај школе на Топлој. Добијена је сагласност школе, а намјера је да радови почну до краја ове године. То је посебно битно имајући у виду да једно густо насељено подручје као што је Топла нема нити једно јавно спортско игралиште. За овај пројекат задужена је Агенција за изградњу и развој, а са више детаља јавност ће бити упозната у наредном периоду.