grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

За љепшу слику новских улица: Акција чишћења аутобуских стајалишта

AStajalistaУ Херцег Новом је у току акција чишћења аутобуских стајалишта. Током наредних дана стајалишта која су затрпана плакатима, огласима и пропагандним материјалом, добиће ново лице.

Frame Skate x Nike SB Dunk Low "Habibi" CT2550-600 To Buy

Акцију је иницирала Служба комуналне полиције, а реализована је у сарадњи Општине Херцег Нови и предузећа „Blue line“, саопштила је начелница Службе комуналне полиције Марија Андрић.

Како каже, општинском Одлуком о одржавању чистоће јасно је забрањено без одобрења надлежног органа лијепити или растурати рекламне листиће, огласе или плакате на свим површинама, осим простора намијењеног за те сврхе. Ипак, свједоци смо да се многи ове Одлуке не придржавају, те ће из тог разлога службеници у наредном периоду обављати интензивнију контролу и биће санкционисана сва лица која се буду рекламирала на овај начин.

Поред ове акције, Општина је у сарадњи са Агенцијом за изградњу и развој града завршила Елаборат аутобуских стајалишта, којим су обухваћена сва постојећа, али и мјеста на којима она нису обиљежена, а грађани су исказали потребу да буду.

Тим Агенције пописао је и сликао сва стајалишта, направио пресјек постојећег стања и дао предлоге како да се стајалишта уреде и униформишу. Према предлозима, уређење би подразумијевало да свако стајалиште има број, назив, истакнут возни ред и одређено мјесто за туристичку мапу и рекламни материјал. Такође, идеја је да 12 станица од Игала до Мељина буду такозвана „smart stajališta“, што подразумијева „wi-fi“ интернет, ЛЦД екране, видео надзор.

Намјера локалне управе је да реализација посла по предлогу из Елабората крене у наредној години, те да дио посла финансира Општина, а дио да буде остварен кроз јавно-приватно партнерство.