grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Теренским радом до бољег комуналног реда

NAs22062018Потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и сарадници обишли су током јучерашњег дана трасу од “Yachting” клуба до Мељина, а данас и насеље Зеленика, гдје су надлежне службе вршиле контролу комуналног реда.

У Зеленици је, како је на терену установљено, потребно очистити неколико мањих плажа, а у наредном периоду би требало и измјестити одређени број контејнера, а на неким локацијама и оградити их зидом. Такође се разговарало и о могућности инсталирања два шаховска стола, а предузеће Комунално стамбено ће у најскоријем року поправити расвјету у дјечијем парку.

На више локација је утврђено да је потребно поткресати зеленило, а Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора ће одговорном правном лицу наложити уклањање муља и чишћење потока Опачица.

Разговарано је и о могућности туристичке валоризације старог жељезничког моста, док је за Џоров мост договорена помоћ Општине грађанима када се буду изводили радови на изградњи 30 метарског зида, али и финансијска помоћ мјештанима Кута у будућим асфалтерским радовима у том насељу.

Током обиласка, евидентирана је велика количина отпада у контејнерима на више локација, што оправдано грађане и госте нашег града чини незадовољним.

Овакви обиласци, које је у праксу увела актуелна локална управа, наставиће се и у наредном периоду, и то појачаним интензитетом, казао је потпредсједник Коњевић. Како је истакао, теренски рад и директан разговор са грађанима најефикаснији су начин за контролу комуналног реда у граду и изналажење најбољих могућих рјешења за проблеме на које грађани указују.

Са потпредсједником Коњевићем, у обиласку терена били су и директорица Комунално стамбеног предузећа Јасмина Коњевић, секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Александар Ковачевић, као и Василије Сеферовић испред Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора.