grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Санација Манастирске улице, ускоро Тијесни кланац и Жагер

Nas26062018Санација Манастирске улице је у току и радови на дионици дугој 250 метара ће за десетак дана бити завршени.

Извођење радова омогућили су заједничким снагама Општина и грађани, на начин да је локална управа обезбиједила 12 хиљада еура, док су остатак сакупили мјештани. Радове изводи фирма Фортис Монт, а укупна вриједност износи 18 хиљада еура.

Потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић обишао је данас Манастирску улицу и исказао задовољство сарадњом грађана и локалне управе на рјешавању дугогодишњих инфраструктурних проблема.

Дио ове улице годинама је у веома лошем стању, на шта су грађани више пута указивали, а до конкретних корака дошло је након што су представници локалне управе на челу са потпредсједником Коњевићем обишли терен у марту ове године. Том приликом су са мјештанима договорени и касније реализовани конкретни кораци које треба предузети како би улица била санирана.

Коњевић је додао да локална управа наставља са улагањима у локалну путну инфраструктуру. Најавио да ће наредних дана започети и радови на санацији пута кроз Тијесни кланац, у насељу Жагер, Поткулини у Баошићима, дио пута на Топлој 3, као и у насељу Пријевор гдје је једна дионица већ асфалтирана. Осим тога, сарадњом мјештана и Комунално стамбеног предузећа, у Жагеру је током јучерашњег дана урађена расвјета, а завршено је и уређење путева у Брајковини и у близини цркве Лазарица на Видовом врху.