grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Ново издање Street art фестивала Херцег Нови: Расписан Конкурс за израду рјешења за осликавање мурала

Street art Naslovna10082018Ново издање Street art фестивала Херцег Нови биће одржано у септембру, када ће одабрани умјетници сликати мурале на три локације у граду.

30 Teddy Bear Coat Outfits to Brave the Cold in Style

Циљ Street art фестивала је оплемњивање јавних простора и промоција града као мјеста угодног живљења, уз истовремену афирмацију савремених форми умјетности, истичу из Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови.

Расписан је Конкурс за израду рјешења за осликавање мурала на тему „Склад природе и људи“ и Секретаријат позива све заинтересоване креативце да предложе своја ликовна, умјетничка рјешења.

За осликавање мурала одређени су бетонски зидови на три локације – у Мељинама, на Дубрави и на Топлој.

Овогодишња тема „Склад природе и људи“ има за циљ стварање и промоцију идејних рјешења која ће објединити природу и човјека, те на тај начин привући пажњу и натјерати на размишљање.

Узевши у обзир да се мурали реализују у јавном простору, посебно су добродошли радови који естетски кореспондирају и креативно осликавају контекст града и локалне заједнице, наведено је у Конкурсу.

Право учешћа на конкурсу имају стручна лица из области умјетности, појединци или умјетничке групе, које имају најмање три изведена мурала. Предлог мурала не смије бити претходно изведен.

Пријаве на конкурс са пропратном документацијом и пројектном формом подносе се у року од 15 радних дана од дана објављивања на сајту Општине, а најкасније до 25. августа 2018. године. О достављеним уредним пријавама одлучиваће комисија сачињена од три стручњака из области умјетничког стваралаштва.

Три најбоља рада биће награђена новчаним наградама у износу од по 200 евра. Аутори прва три награђена рада имаће прилику да осликају мурале на предвиђеним локацијама, током трајања Street art фестивала у септембру 2018. године.

Услове и начин пријаве на Конкурс можете погледати и преузети овдје.