grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Општини Херцег-Нови предата три стана у згради у Мељинама

StanMELJ07092018Сходно Одлуци о прибављању имовине ради рјешавања стамбених питања службеника и намјештеника запослених у органима локалне управе, Општина Херцег Нови је данас преузела у посјед три стана у стамбеној згради у Мељинама.

Frame Skate x Nike SB Dunk Low "Habibi" CT2550-600 To Buy

Станови су сада у власништву Општине Херцег Нови, која их је преко свог опуномоћеног представника преузела од “Црногорског фонда за солидарно стамбену изградњу” доо Подгорица. На овај начин су заокружени поступци који су вођени још од 2006. године у вези изградње ове зграде, с тим што Општина Херцег Нови има потраживања према “Црногрском фонду за солидарно стамбену изградњу” у вези са још два стана, и тај предмет је пред судом.
Melj07092018Општина Херцег Нови ће у наредном периоду, сходно својим прописима, дати могућност службеницима и намјештеницима да станове купе по повољним цијенама. Три стана, укупне површине, 145 квадратних метара коштали су 84.800 еура. Станови износе: 45 квадратних метара (640е/квадрат), 50 квадратних метара (640е/квадрат), и 50 квадратних метара (480е/квадрат).
Примопредаји кључева присуствовали су Главни градски администратор Ненад Ђорђевић и начелник Секретаријата за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Општине Херцег Нови Александар Ковачевић.
Право да на овај начин добије кров над главом, према предложеној Одлуци, има локални службеник и намјештеник који је у радном односу на неодређено вријеме, а који није ријешио стамбено питање, под условима да он, његов брачни друг, особа са којим живи у ванбрачној заједници или члан његовог породичног домаћинства немају стан, односно породичну стамбену зграду у својини, сусвојини или заједничкој својини, на подручју Црне Горе.
О рјешавању стамбених потреба ће одлучивати Комисија за рјешавање стамбених потреба службеника и намјештеника, коју чине предсједник и четири члана.