grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Почели радови на проширењу пута Крушевице – Врбањ

Nas10122019Радови на проширењу пута Крушевице - Врбањ почели су јуче и трајаће током наредних петнаестак дана. Пут ће бити проширен на неколико локација које су одређене као приоритетне, за шта је Општина издвојила скоро 30 хиљада еура, а радове изводи компанија “Бокић“.

スニーカーの検索一覧【新着順】

Уговорени радови подразумијевају ширење пута машинским ископима, набавку, транспорт и уградњу тампона (изравнавајућег слоја) на петнаест дефинисаних локација. Радови се изводе према рјешењу уређења пута које је израдила Агенција за изградњу и развој Херцег Новог.

Проширење пута од Крушевица према Врбању омогућиће мимоилажење возила и повећање прегледности у кривинама, што ће значајно утицати на побољшање квалитета саобраћаја на предметној траси, којом од отварања Авантуристичког парка на Врбању пролази све већи број грађана и туриста.

KrusVrbanj10122019Ова је прва фаза уређења пута који је једина веза Врбања са остатком општине, имајући у виду да је комплетна реконструкција обиман пројекат велике вриједности који је неопходно планирати у више етапа. Реализацијом овог пројекта локална управа настоји да олакша саобраћај и унаприједи безбједност становника и посјетилаца херцегновског залеђа, побољша квалитет живота и допринесе валоризацији овог дијела општине, препознајући да је путна инфраструктура главни предуслов за оживљавање села херцегновског залеђа и даљи развој одрживих видова туризма.

Радовима је претходила посјета предсједника Општине Херцег Нови Стевана Катића, потпредсједника Милоша Коњевића и директора Агенције за изградњу и развој Бора Лучића, током које су разговарали са мјештанима Крушевица и Врбања, како би изнашли најбоље рјешење за овај дугогодишњи инфраструктурни проблем. Том приликом је формиран Организациони одбор за уређење пута Почивање-Крушевице-Врбањ, а недуго након тога завршено идејно рјешење, расписан тендер и изабран извођач, како би ове недеље били започети радови.