grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Отворена Међународна изложба цвијећа у оквиру 51. Празника мимозе: Новљани воле свој град као што мали принц воли своју ружу

NAsICvi14022020У хотелу „Војводина“ отпочела је 42. Изложба цвијећа, на којој преко 50 излагача цвијећа, рукотворина и умјетнина презентује цвијетне аранжмане и производе домаће радиности наредних три дана, од 9 до 19 часова. Највише је излагача из Црне Горе, потом из Србије, Босне и Херцеговине и Албаније.

Изложбу је отворила књижевница и сликарка из Херцег Новог, Снежана Вукићевић Чворо. Присјетила се својих првих утисака из дјетињства са изложби цвијећа на Празницима мимозе, огромих аранжмана црвених и бијелих каранфила на самом улазу... а онда рекла нешто о Новљанима, својим суграђанима:

-Новљани воле свој град као што мали принц воли своју ружу. Овај град је за Новљане најљепши град, и они у њега улажу сву своју љубав, пажњу и тај осјећај се преноси на оне људе који дођу у наш град, да бораве и да се друже са нама, казала је Вукићевић Чворо и додала:

-Човјек има дар да умножи природу и биљке, да буде креативан у свему томе. Из свега тога рађа се љуба,в, која опет рађа љубав и добро, тако да овај расадник биљака и ову маштовиту креацију цијеле излобе, видим као начин да заједно доћивимо свијет боље и љепше, поручила је херцегновска сликарка и књижевница.

Јованка Матковић из Секретаријата за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност исказала је задовољство бројем излагача и посјетилаца, а посебну захвалност упутила малишанима из вртића „Наша радост“, који су својим присуством уљепшали изложбу цвијећа.

Традиција одржавања изложбе цвијећа у оквиру Празника мимозе одржана је и ове године у сарадњи Општине Херцег Нови, Туристичке организације Херцег Нови и ЈУК „Херцег фест“.