logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Обиљежена храмовна слава цркве Светог Архангела Михаила на Белависти

  • уторак, 21 новембар 2017 12:02

NasMA212017Предсједник и потпредсједник Општине Херцег-Нови Стеван Катић и Милош Коњевић присуствовали су синоћ вечерњој служби поводом обиљежавања Аранђеловдана, храмовне славе цркве Светог Архангела Михаила на Белависти.

Опширније...

Почеле припреме за извођење радова на Кући Ива Андрића

  • петак, 17 новембар 2017 13:52

NasKIA17112017Настављају се активности на реализацији пројекта уређења Куће Ива Андрића и њеног дворишта. Док експерски тим ради на изради пројекта ревитализације, градске службе обезбјеђују предуслове за успјешан почетак овог посла – раде на снимању терена, односно премјеру просторија, а слиједи и чишћење унутрашњег и спољашњег дијела тог здања.

Опширније...

Средства Општине за издавачку дјелатност у 2017. години додијељена Марини Станишић и Петру Палавршићу

  • четвртак, 16 новембар 2017 12:35

HN Sat kulaКомисија за расподјелу средстава за издавачку дјелатност једногласно је одлучила да се буџетска средства за издавачку дјелатност у 2017. години додијеле Марини Станишић за ”Рјечник романизама у Црној Гори, сјеверо-западни дио Боке Которске - херцегновски регион” и Петру Палавршићу за фотомонографију „Капетани и једрењаци Херцег Новог“, обавјештавају из Секретаријата за културу и образовање.

Опширније...

На иницијативу Секретаријата за културу и образовање: Циклус едукативних представа за дјецу од 23. новембра

  • сриједа, 15 новембар 2017 12:04

NasDARНа иницијативу Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег-Нови у наредном периоду у дворани Парк ће бити приказана серија представа за дјецу посвећених проблемима о којима се мало прича. Циклус ће почети представом „Дар“ чија је тема аутизам, и то 23. новембра (четвртак), у недељи у којој се обиљежава Свјетски дан дјетета.

Опширније...

Расписан Конкурс за расподјелу средстава из буџета Општине Херцег-Нови опредјељених за издавачку дјелатност у 2018. години

  • уторак, 14 новембар 2017 09:44

ZOP2017Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег-Нови расписао је Конкурс за расподјелу средстава из буџета Општине Херцег Нови опредјељених за издавачку дјелатност у 2018. години.

Опширније...

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo