logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Пријем у Општини за новске ученике, освајаче награда на такмичењима знања

Uce13042018Ученици херцегновских школа који су освојили награде на такмичењима знања данас су били гости Општине Херцег Нови. Примили су их предсједник Општине Стеван Катић, потпредсједник Милош Коњевић и секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало, након чега су ђацима, менторима и директорима уручени пригодни поклони.

- Поносни смо на вас, јер сте достојно репрезентовали наш град и своје школе, као и на менторе који су вас припремили за такмичења, казао је предсједник Општине Стеван Катић и честитао на успјеху. Посебно је истакао задовољство што Херцег Нови, као туристички град који се развија, има младе људе заинтересоване за област угоститељства и они постижу овакве резултате на једном регионалном такмичењу.

Херцегновски ђаци показали су изузетан ниво знања на државним такмичењима из математике, географије, хемије, енглеског језика и на регионалном такмичењу угоститељских школа, у области кулинарства.

Огњен Ковачевић из Основне школе „Дашо Павичић“ освојио је убједљиво прво мјесто на државном такмичењу из математике. Менторка му је професорица Јелена Рековић.

Прво мјесто из енглеског језика освојио је Матија Бошковић, ученик Основне школе „Милан Вуковић“. Менторка му је професорица Славица Васиљевић.

PrUce16032017Ученик Основне школе „Орјенски батаљон“ Саво Поповић био је трећи на државном такмичењу из хемије. У припремама је имао помоћ ментора Оливера Јаковљевића.

У Средњу мјешовиту школу „Иван Горан Ковачић“ стигле су четири награде. Друго мјесто из географије освојио је Владимир Јовановић, а ментор му је професор Срђан Кулиновић. Друго мјесто из енглеског језика припало је Виду Мандићу, коме је ментор професорица Снежана Брајовић.

Двије награде из кулинарства на регионалном такмичењу угоститељских школа у Херцег Нови су донијели Милка Пешељ и Милош Вучуровић. Милка је освојила злато у категорији припема ресторанског десерта, а Милош сребро у припреми модерног јела. Обома је ментор професор Орион Фурулија.

- Поносни смо и срећни смо што имамо овако дивне, младе људе и што ће они једног дана представљати нашу општину и бити дио рада и стваралаштва у нашем граду. Срећни смо и што имамо тако дивне професоре, кадрове на које се можемо ослонити, рекла је директорица Основне школе „Орјенски батаљон“ Јармила Радовић, захваљујући се на пријему.

Директор Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“ Момир Драгићевић захвалио се Општини Херцег Нови на подршци коју у континуитету пружа новским школама.

- Не само на овим такмичењима, него и на неким претходним које смо имали испратили сте нас и ово је показатељ правилног односа локалне управе према школама. Имамо сигурност и помоћ и искрено вам хвала на томе, поручио је Драгићевић.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo