logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

ДОГОВОРЕН ПРОГРАМ 13. GUITAR ART SUMMER FESTA

GASF 2017Потврђен је данас програм 13. Guitar Art Summer Festa, који ће у Херцег-Новом бити одржан у сталном термину од 15. до 20. августа.

Guitar Art Summer Fest је међународна професионална и стручна манифестација која сваког љета окупља класичне и гитаристе свих профила, од ђака и студената, до њихових професора и еминентних гостију, водећих свјетских гитариста.

На састанку предсједника Општине Стевана Катића са директором фестивала Бошком Радојковићем договорен је програм овогодишњег фестивала и учесници: Петер Гиран & Анима Мусицае - камерни оркестар   из Мађарске, Гиоргос Георгопоулос – квартет из Грчке, Душан Богдановић из Сједињених Америчких Држава, SWINGROWERS ансамбл из Италије, Бојан Ивановски ансамбл из Србије, Linda Chatterton и Маја Радованлија су из Америке односно Србије, а Youn Woo Park Trio из Кореје. Црну Гору у оквиру главног програма и Гитарских интеграција представљаће најбољи црногорски студенти и ученици класичне гитаре.

GASF 2017 fadoИ ове године су у оквиру фестивала, осим концерних активности, планиране мајсторске радионице, али и посебан, сасвим нови програм са великим бројем учесника Херцег Нови Guitar Day, затим предавања и промоције, као и сегмент на који је публика већ навикла Guitar Visual Art у сарадњи са галеријом „Sue Ryder“. Прва изложба, под називом Београдски и херцегновски гитаристи, ретроспективно ће представити највећа имена београдске и херцегновске рок, џез, етно и класичне гитаре. Друга, под називом Вријеме дрвећа представиће визуелну умјетницу из Херцег Новог Изабелу Матош.

Представници Општине и директор фестивала изразили су данас задовољство због наставка изузетно успјешне вишегодишње сарадње, и увјерење да ће Фестивал захваљујући свим планираним активностима, сјајним извођачима, разноврсним поставкама и програмима, као и доброј организацији допринијети богатству херцегновске културне сцене и снажењу едукативног, културног и медијског значаја града и саме манифестације.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo