logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Општинске дипломе и награде за 86 најуспјешнијих херцегновских ђака

NASLUCE2018Херцегновске „Луче“ обасјале су данас Дворану Парк, гдје им је општинске дипломе и пригодне поклоне уручила секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.

Дипломе за школску 2017-2018. годину добило је 58 „лучоноша“: 32 ученика Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“ – за одличан успјех из свих наставних предмета њих 10 и 22 за општи одличан успјех, из Основне школе „Дашо Павичић“ 14 ђака и по четири из основних школа „Илија Кишић“, „Милан Вуковић“ и „Орјенски батаљон“.

Пригодни поклони уручени су и за 28 ђака који су у наш град донијели награде са различитих такмичења у земљи и шире.

”Могли бисмо рећи да се цијела култура огледа у начину учења, не само у томе шта се учи, већ и како се учи током цијелог живота. Управо ви сте најбољи показатељ и потврда да је знање битно и једино што вам нико никада не може одузети. Живитно у смутним временима, када су многе вриједности урушене. Ипак, нека вас то не плаши. Будите истрајни, стремите својим циљевима, учите, освајајте нове свјетове. Не заборавите да, поред формалног образовања, радите на себи, да будете личности, јер једино изграђена личност је слободна и може да преиспитује стварност и свијет око себе“, казала је Замбелић Пиштало честитајући ученицима који су „најуспјешнији међу успјешнима“.

Она се захвалила учитељима, наставницима и професорима што су дјеци дали набољи дио себе, и казала да су успјеси и резултати ученика потврда истрајности у раду „у времену када је професија просвјетног радника недовољно вреднована, када често нису довољно материјално мотивисани“. Како је казала, мисија и одговорност просвјетних радника је велика, јер они су ти који су значајним дијелом обликовали ове сјајне младе људе.

Секретарка за културу и образовање честитала је и родитељима, дијелећи радост због успјеха њихове дјеце и истичући да су подршка у кући, указивање на праве вриједности и улагање у образовање пресудни у развоју младог човјека.

„Хвала вам у име Општине Херцег Нови што стварате успјешне, младе људе који ће сутра управљати овим градом. Наша је обавеза да од Херцег Новог направимо град достојан сваког његовог житеља“, поручила је Замбелић Пиштало. На крају је упутила поруку и свим ученицима, цитирајући мисао Виктора Игоа: „Знати, мислити, сањати! То је све!“

Додјели су присуствовали директори школа, професори, наставници, родитељи, школски другови који су испунили фоаје Дворане Парк и упутили аплауз подршке и честитке свакоме од награђених ученика.

Списак свих добитника општинских диплома и пригодних награда за школску 2017-2018. годину можете погледати и преузети овдје.

 

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo