grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Први дан школе у Херцег Новом: Општина поклонила уџбенике за 1.419 основаца

pocnaslПрвог дана нове школске године ученицима прва четири разреда основних школа у Херцег Новом, њих укупно 1.419, уручени су бесплатни комплети уџбеника, које им је обезбиједила Општина Херцег Нови. Представници локалне управе присуствовали су приредбама добродошлице ђака првака, којима су потом уручили прве књиге и пожељели срећан почетак школовања, док су старије ученике уџбеници дочекали на клупама.

Поред четири основне школе на територији Херцег Новог, уџбенике су добила и дјеца са Луштице која су уписана у Основну школу „Бранко Бринић“ у Радовићима, у општини Тиват.
Уз уџбенике, ђаци су на поклон добили распореде часова, наљепнице и пригодне честитке.
Предсједник Општине Стеван Катић посјетио је Основну школу „Илија Кишић“ у Зеленици, заједно са секретарком за локалну самоуправу Весном Самарџић и начелницом Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Маријом Андрић.
Катић је узбуђеним првацима казао да их на путу образовања, поред знања, очекују лијепа искуства и нова пријатељства. Пожелио им је да буду добри и узорни ђаци, родитељима да буду поносни, а учитељима и наставницима успјешан рад.
Он је истакао да, поред куповине уџбеника, локална управа на различите начине помаже школе на територији нашег града, како би дјеца имала боље услове за рад и пријатнији боравак.
Првацима школе „Дашо Павичић“ на Топлој уџбенике су подијелили потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.
Како је истакао Коњевић, Општина Херцег Нови ће и убудуће помагати родитељима на овај начин, са коначним циљем да се у годинама пред нама уџбеници обезбиједе за ученике свих разреда основних школа.
Замбелић Пиштало је поручила да је ово период узбуђења и радости, како за ученике, тако и за њихове родитеље и наставнике, за све Новљане.
У Основној школи “Милан Вуковић” на Савини срећан почетак првацима су пожељели одборница Тамара Вујовић и секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић, док су ђаке Основне школе „Орјенски батаљон“ у Бијелој поздравили одборник Никола Самарџић, секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Александар Ковачевић и предсједница Мјесне заједнице Каменари Маја Поповић.
Општина Херцег Нови је ове школске године обезбиједила бесплатне комплете уџбеника за све ђаке прва четири разреда основне школе – укупно 1.419. За Основну школу „Дашо Павичић“ обезбијеђено је 645 комплета, од чега 180 за први разред. У Основну школу „Милан Вуковић“ достављена су 324 комплета, од чега за прваке 77. Основној школи „Орјенски батаљон“ испоручено је 300 комплета, од којих 67 за први разред. У „Илија Кишић“ је уџбенике добило 143 ђака прва четири разреда, међу којима 37 првака. У Основну школу „Бранко Бринић“ у Радовићима кренуо је један првак из Херцег Новог, а испоручено је укупно седам комплета уџбеника за ђаке са Луштице.

 

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo