grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Иницијални састанак представника Општине Херцег Нови и Националне асоцијације канцеларија за младе Србије: Пројектима повезати младе у региону

KZM2019Млади у региону треба да буду повезани кроз различите пројекте и у томе је од посебног значаја сарадња локалних управа, поручено је са иницијалног састанка представника Општине Херцег Нови са предсједником Националне асоцијације канцеларија за младе у Србији и координатором канцеларије за младе Општине Ивањица, Иваном Стаменићем и младим волонтерима.

Стаменић је казао да су спремни на сарадњу и размјену искустава са свима који имају циљ да спроводе квалитетну омладинску политику на локалном нивоу. Како је додао, Ивањица је препозната као примјер добре праксе када су у питању општине у Србији и желе да развијају партнерство са градовима региона, ради заједничке сарадње на пројектима који су усмјерени на младе.
Потпредсједница Скупштине општине Драгана Станишић и представнице Секретаријата за културу и образовање упознале су госте са усвојеном Стратегијом за младе Општине Херцег Нови, на њој заснованим Акционим планом и бројним активностима које су реализоване у складу са овим, кровним документима. Осим тога, истакле су да Херцег Нови има одличну сарадњу са невладиним сектором, који је важан фактор у креирању садржаја за младе.
Учесници састанка сагласили су се да је сарадња треба да се развија у правцу креирања пројеката који се тичу волонтеризма, подстицања запошљавања, подршке младим талентима, информисања и едукације, те активног укључивања младих у живот заједнице и рад са младима из осјетљивих група. Закључак је да заједнички рад, размјена добрих пракси и искустава засигурно може допринијети развоју локалних омладинских политика, те у крајњем утицати на побољшање квалитета живота младих људи и обогаћивање њихових искустава.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo