grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Специјализовани кабинет за математику и биологију отворен у ОШ „Дашо Павичић“

00matbЗаједничким улагањем Општине Херцег Нови и локалних привредника, ОШ „Дашо Павичић“ добила је специјализовани кабинет са мултимедијалним пројектором за изучавање математике и биологије, чиме су унапријеђени услови за стицање знања у овим наукама.

Директор школе Бранислав Кречковић захвалио се свима који су помогли да се овај пројекат реализује, почевши од иницијатора идеје – бившег професора у тој школи Милорада Милићевића, до Општине Херцег Нови и локалних привредника.
-Нови кабинет намијењен је модерном начину извођења наставе, са примјеном најсавременије технологије, чиме су наши ученици добили могућност да на најмодернији начин изучавају науке. Желимо да појачамо сарадњу између школа у нашем граду, а намјера нам је да сви ученици и професори из других школа учествују и доприносе квалитету наставе, казао је Кречковић.
01matbНакон уводне ријечи директора, професорица Ана Томашевић је присутнима показала како и на који начин се користи нови мултимедијални пројектор и пратећи софтвер.
Према ријечима секретарке за културу и образовање Општине Херцег Нови Ане Замбелић Пиштало, локална самоуправа је подржала реализацију пројекта, са циљем да специјализовану учионицу могу користити сви талентовани ученици свих основних и средње школе у нашем граду.
-Вјерујем да ће ова учионица помоћи унапријеђењу знања и вјештина ученика ове школе, али и свих осталих у Херцег Новом. Унапријеђење услова и квалитета у којима наши основци и средњошколци раде представља стратешко опредјељење Општине Херцег Нови, казала је Замбелић Пиштало и додала да је локална самоуправа овом приликом уложила 2000 еура, али и да ће убудуће помоћи у набавци других помагала када су сличне учионице у питању.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo