grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Тома Гаврић, освајач првог мјеста на 14. Међународној олимпијади из микроелетронике на пријему код предсједника Општине

NAs22112019Освајача првог мјеста на 14. Међународној олимпијади из микроелектронике и нашег суграђанина Тому Гаврића данас су у Општини Херцег Нови угостили предсједник Стеван Катић и секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.

Уз честитке на оствареном резултату у Јеревану (Јерменија), представници локалне самоуправе су са Гаврићем разговарали и о плановима за будућност, као и о начинима на које би Општина могла помоћи овог успјешног студента четврте године Електротехничког факултета у Београду.

-Херцег Нови је град увијек широм отворен, чекамо те да завршиш и вратиш се и помогнеш са знањем, вјештинама и врлинама које си већ показао. Сигурно да ће нашем граду такви кадрови у будућности бити потребни, посебно из области електротехнике као науке која константно напредује, поручио је Катић.

Тома је на такмичењу у Јеревану био један од најмлађих, а остварио је најбољи резултат у не лакој категорији – спој електронике, математике и програмирања био је прилика да Гаврић покаже свој таленат и године уложеног труда. Иако су му конкуренција били колеге са мастер и докторским звањима из преко 30 земаља свијета, наш суграђанин се показао као најбољи – што ових дана његовој породици, али и свим Новљанима представља додатни разлог за понос.

Истиче да је срећан јер је својим резултатима показао да одрастање у мањој средини не спријечава могућност такмичења на највећем нивоу и остварење оваквог успјеха. Према његовим ријечима, следећи кораци биће аплицирање за мастер на неком од факултета у Америци или западној Европи.

На састанку је поручено да ће Гаврић током наставка образовања имати подршку свог града, што је у складу са усмјерењем Општине да помогне усавршавање младих суграђана који постижу изузетне резултате у различитим областима. Како је напоменуто, ове године је усвојен Правилник о подршци образовању даровитих ученика и студената, што је још један механизам који је локална управа увела са циљем да подржи унапређење образовања талентованих Новљанки и Новљана.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo